ONDERHOUD WEBSITE

INHOUDELIJK, GRAFISCH EN TECHNISCH ONDERHOUD

We kunnen onderscheid maken in verschillende vormen van onderhoud. Als de inhoud van een site moet worden gewijzigd spreken we van inhoudelijk onderhoud. Als er nieuwe afbeeldingen moeten worden gemaakt of er moet iets worden gewijzigd in het ontwerp van de site, spreken we van grafisch onderhoud. Als er tot slot iets moet worden gewijzigd in in de code van de site spreken we van technisch onderhoud.

Het is gebruikelijk dat de klant alleen het inhoudelijk onderhoud doet en het webdesignbureau, dat de site heeft gerealiseerd, het grafisch en technisch onderhoud voor zijn rekening neemt. Echter is het zo dat wanneer het webdesignbureau tevens het inhoudelijk gedeelte voor haar rekening neemt, de tekstuele inhoud ook direct geoptimaliseerd wordt voor de zoekmachines. In de meeste gevallen wordt de tekst aangemaakt door de klant en vervolgens geoptimaliseerd door het webdesignbureau.

ONDERHOUD UITBESTEDEN AAN WEBDESIGN BUREAU MOSAIC

De meest eenvoudige vorm voor de opdrachtgever is om het totale onderhoud uit te besteden aan het webdesign bureau die de website heeft gebouwd. Belangrijk hierbij is dat er afspraken worden gemaakt over de snelheid en tijdsduur. De kosten voor het uitbesteden van onderhoud zou geen nadeel mogen zijn. Immers het webdesignbureau dat de website heeft gebouwd weet precies hoe deze in elkaar zit en kan daardoor snel wijzigingen doorvoeren.