designworkers

UX - User Experience UI - User Interface

User experience

Het werk van een UX designer bestaat ondermeer uit het maken van wireframes. Wireframes zorgen ervoor dat de gebruiker van de wesite op een voor de hand liggende manier eenvoudig en snel zijn weg vindt. Het zijn de blueprints van een interactieve experience. Een positieve gebruikerservaring is essentieel!
Verder houdt de UX designer zich bezig met het maken van gebruikersprofielen, testen, analiseren (Google Analytics) en het overleggen met de UI designer en ontwikkelaar.

User Interface

Het werk van een UI designer bestaat tijdens de ontwerp- of productiefase ondermeer uit het maken van modellen. Deze modellen worden voornamelijk gebruikt voor demo's en evaluaties. Het is echter niet enkel van belang hoe een en ander toont maar zeker ook hoe een en ander werkt. Plaatsing van elementen en zorgen voor optimale interactie/wisselwerking. Het werk van de UI designer bestaat dus niet alleen uit afbeeldingen, illustraties en tekst stylen.
Hier een aantal zaken waar de UI designer zich mee bezighoudt: interface layout, interface design, interaction design en het vaststellen van visuele richtlijnen.

Verschil UX en UI

UX en UI ontwerpers verrichten verschillend werk. Het maken van ruwe schetsen om snel een idee te communiceren, of het creëren van pixel-perfecte wireframes. De UX ontwerper lost functionele problemen op, plant inoud en het organiseert sitegegevens.
De UI designer is verantwoordelijk voor de overdracht van het merk en het realiseren van een meer aangename en menselijke ervaring.

bgafb


logo webdesign mosaic